Dolar 44,9248
Euro 52,7852
Altın 6.889,91
BİST 14.375,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 17°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
17°C
Hafif Yağmurlu
Per 6°C
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 18°C

Başkan Canan Ceylan: “Ramazan, Üretimi ve Paylaşımı Ön Plana Çıkarmalıdır!” – Mustafa AKGÜL Başkent Haber

Başkan Canan Ceylan: “Ramazan, Üretimi ve Paylaşımı Ön Plana Çıkarmalıdır!” – Mustafa AKGÜL Başkent Haber
27 Şubat 2025 18:58

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte yaptığı açıklamada, gıda fiyatlarındaki artışa ve üretimin yetersizliğine dikkat çekerek, bu kutsal ayın dayanışma ve paylaşma açısından büyük bir fırsat sunduğunu belirtti.

“RAMAZAN, SADECE TÜKETİM AYI OLMAMALI”
Başkan Ceylan, Ramazan ayının bereket ve paylaşım ayı olduğunu ancak ekonomik krizin vatandaşları zor durumda bıraktığını ifade ederek şu açıklamalarda bulundu:
“Ramazan ayı, sadece tüketimin arttığı bir dönem olmamalı, üretimin ve dayanışmanın da öne çıktığı bir zaman dilimi olmalıdır. Artan gıda fiyatları, küçük üreticilerin zor durumda kalması ve tarım sektöründeki kriz, sofralara da yansıyor. Bu dönemde hem yerel üreticileri desteklemeli hem de ihtiyaç sahiplerine daha fazla el uzatmalıyız.”

“GIDA GÜVENLİĞİ VE EKONOMİK ADALET SAĞLANMALI”
Başkan Ceylan, gıda sektöründe yaşanan sıkıntıların halkın sofrasına doğrudan yansıdığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
“Gıda güvenliği ve erişimi, herkesin temel hakkıdır. Ancak bugün birçok insan en temel gıda ürünlerine ulaşmakta zorlanıyor. Ramazan ayında, sadece tüketimi değil, üretimi artırmayı ve sürdürülebilir tarımı desteklemeyi de düşünmeliyiz. Ekonomik adaletin sağlanması için yerel üreticilerimizi ve çiftçilerimizi korumalı, gıda fiyatlarının kontrol altına alınması için somut adımlar atmalıyız.”

Ankara Gıda Tarım Ürünleri Derneği Genel Başkanı Canan Ceylan, “Ramazan ayının tüm halkımıza sağlık, huzur ve bereket getirmesini diliyorum. Üretimi teşvik ederek ve dayanışmayı artırarak, Ramazan’ın ruhuna uygun bir şekilde hareket etmeliyiz” şeklinde konuştu.

#MustafaAkgülEğitimciYazar

#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni

#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.

mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754

Eğitimci Yazar Mustafa Akgül mustafaakgul06@gmail.com Nevşehir'in  Ürgüp İlçesi  Ayvalı(Aravan) Köyün'de doğmuş,ilkokula başladığı yıl Kapadokya'nın sihirli,mistik dünyasından Ankara'ya göçmüştür. İlk ve ortaokulu Kayaş'ta lise eğitimini Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır Hacettepe İstatistik'ten ayrılıp Gazi Üniversitesi İşletme'yi bitirmiş aynı üniversitede yüksek lisansa başlamış ve halen Hacı Bayram Üniversitesi Sosyal Bilimler İşletme Yüksek Lisans öğrencisidir , Anadolu Üniversitesi  Kamuyönetimi Bölümü'nüde bitiren Mustafa Akgül,yerel ve ulusal basında dönem dönem güncel olaylara ve eğitime ilişkin yazılar yazmaktadır Halen ilkokul öğretmenliği yapan Mustafa Akgül'ün bir grup öğretmen arkadaşı ile birlikte çıkardığı "Katre-i Hatıra",isminde öğretmen anıları kitabı, "Heybe" isminde şiir kitabı ve "Renkler Konuşuyor-Birlikte Güzeliz" isminde çocuk kitabı vardır. Şuanda da 'Başkenthaber.Org'da genel yayın yönetmenliği konusunda danışmanlık yapmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.