Dolar 44,7636
Euro 52,8283
Altın 6.914,00
BİST 14.176,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 20°C
Az Bulutlu
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 15°C
Paz 13°C

19 Mayıs gençlik meşalesi coşkulu konserle Keçiören’i aydınlattı -HABER Mustafa AKGÜL

19 Mayıs gençlik meşalesi coşkulu konserle Keçiören’i aydınlattı -HABER Mustafa AKGÜL
21 Mayıs 2024 18:07

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan ve eşi Filiz Özarslan gençlerle birlikte Gençlik Alayı Yürüyüşü gerçekleştirdi. Metrelerce uzunluktaki Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve meşalelerle gerçekleştirilen yürüyüşün ardından ünlü şarkıcılar Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş’un sahne aldığı konserle Keçiören’deki bayram coşkusu doruğa ulaştı. Kalaba Kent Meydanı’nı tıka basa dolduran Keçiörenliler gönüllerince eğlenerek 19 Mayıs ruhunu akşam geç saatlere kadar yaşadı.

“Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir”

Milli Bayram coşkusunu doyasıya yaşayan vatandaşlara hitaben konuşan Başkan Özarslan, “Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ümüzün Samsun`a çıkarak Milli Mücadele’yi başlattığı ve milletimizin bağımsızlık mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919’un 105’inci yılını gurur ve onurla Keçiören’imizde kutluyoruz. Atatürk`ümüzün sizlere olan güveni ve inancıyla bu özel günü gençliğe armağan etmesi sizlerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermektedir. Sizler Cumhuriyetimizin teminatısınız ve bu değerli mirası geleceğe taşıyacak olan yine sizlersiniz. Nasıl bu vatan darda kaldığı zaman Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları birileri gibi Akdeniz kıyılarına, Malta Adalarına kaçmadıysa; nasıl ki Bandırma Vapuruna binip vatan için yola çıktıysa bizim gençliğimiz de aynı işi yapacaktır. Ulu Önder Atatürk`ümüzün ifadesiyle, ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.’ Unutmamalıyız ki Atatürk`ümüzün bizlere bıraktığı bu mirası yaşatmak, ileriye taşımak bizim sorumluluğumuzdadır. Bu anlamlı günde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, hepinize sağlık, mutluluk, başarılar diliyorum. Yaşasın Cumhuriyet, yaşasın Atatürk, Yaşasın 19 Mayıs. Ne mutlu Türk’üm diyene!” dedi.

Kalaba Kent Meydanı tıklım tıklım doldu

Keçiören’de gün boyu devam eden 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Kalaba Kent Meydanı’na kurulan platform ve oyun alanlarıyla yediden yetmişe tüm vatandaşlara keyif dolu bir gün yaşattı. Halk dansları gösterisinden yerel sanatçıların sahne performanslarına varıncaya kadar birçok etkinliğin düzenlendiği Kalaba Kent Meydanı’nda dolu dolu bir gün yaşandı. Gençler, kendilerine armağan edilen Milli Bayramı devasa Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve meşalelerle Kızlarpınarı Caddesi’nden Keçiören Belediyesi önüne kadar yaptıkları Gençlik Alayı Yürüyüşü ile kutlarken Başkan Özarslan ve eşi Filiz Özarslan da onlara eşlik etti. Gençlik Alayı Yürüyüşü’nün ardından geceye damga vuran Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş konseri gençlerin ve Keçiörenlilerin coşkusunu doruğa çıkardı. Birbirinden eğlenceli şarkıları seslendiren sanatçılar, Atatürk ve kırmızı beyaz Bayraklarla süslenen Keçiören’e unutulmaz bir 19 Mayıs akşamı yaşattı. Başkan Özarslan, TEKNOMER tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel düzenlenen ’19 Mayıs Gençlik E-spor Turnuvası’nın finalinde birinci olan Tournament Enjoyers ve ikinci olan NEXUSIAL takımlarına ödüllerini verirken, Keçiören’deki 19 Mayıs coşkusunu doruğa çıkaran sanatçılar Burak Bulut ve Kurtuluş Kuş’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini iletti.

Keçiören’deki kutlamalara Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi Üyesi Saniye Barut da katıldı.

#MustafaAkgülEğitimciYazar

#BaşkentHaberGenelYayınYönetmeni

#OkuyalımOkutalımFarkındaOlalımTÜRKİYEM.

mustafaakgul06@gmail.com
Tel:05052762754

Eğitimci Yazar Mustafa Akgül mustafaakgul06@gmail.com Nevşehir'in  Ürgüp İlçesi  Ayvalı(Aravan) Köyün'de doğmuş,ilkokula başladığı yıl Kapadokya'nın sihirli,mistik dünyasından Ankara'ya göçmüştür. İlk ve ortaokulu Kayaş'ta lise eğitimini Atatürk Lisesi'nde tamamlamıştır Hacettepe İstatistik'ten ayrılıp Gazi Üniversitesi İşletme'yi bitirmiş aynı üniversitede yüksek lisansa başlamış ve halen Hacı Bayram Üniversitesi Sosyal Bilimler İşletme Yüksek Lisans öğrencisidir , Anadolu Üniversitesi  Kamuyönetimi Bölümü'nüde bitiren Mustafa Akgül,yerel ve ulusal basında dönem dönem güncel olaylara ve eğitime ilişkin yazılar yazmaktadır Halen ilkokul öğretmenliği yapan Mustafa Akgül'ün bir grup öğretmen arkadaşı ile birlikte çıkardığı "Katre-i Hatıra",isminde öğretmen anıları kitabı, "Heybe" isminde şiir kitabı ve "Renkler Konuşuyor-Birlikte Güzeliz" isminde çocuk kitabı vardır. Şuanda da 'Başkenthaber.Org'da genel yayın yönetmenliği konusunda danışmanlık yapmaktadır.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.