İYİ Partili Gençlerden MHP Genel Sekreteri Büyükataman’a Tepki!

İYİ Partili Gençlerden MHP Genel Sekreteri Büyükataman’a Tepki!
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’na yönelik yaptığı açıklamalar, siyasette yeni bir tartışma başlattı. Sosyal medyada paylaşılan açıklamada Büyükataman, Dervişoğlu’nu sert sözlerle eleştirdi.
Büyükataman’ın sözlerine ilk tepkiler İYİ Parti cephesinden gelirken, en dikkat çekici açıklama İYİ Parti Gençlik Kolları Genel Sekreteri Eren Doğukan Çölaşan’dan geldi. Çölaşan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:
“Bizim yerimiz hala aynı! Başbuğ Alparslan Türkeş’in yolunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, yüce Türk milletinin yanındayız. Ne bir rüzgara kapılır terörist elebaşıyla sürükleniriz ne de o rüzgarın Türk milletini sallamasına izin veririz… Bizim rüzgarımız Türk milletinden yana eser, siz ülkemize kasırga olmayın yeter!”
Çölaşan’ın açıklamasında Atatürk ve Alparslan Türkeş vurgusu dikkat çekerken, bu sözler parti tabanında geniş yankı buldu.
Öte yandan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nu “sığ siyaset anlayışı” ile eleştirerek, “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin öncülük ettiği Terörsüz Türkiye stratejisi, Ankara merkezli ve milli bir hedeftir” ifadelerini kullandı. Büyükataman ayrıca, TBMM çatısı altında kurulacak komisyonun terörle mücadelede önemli bir adım olacağını belirtti.
Taraflar arasında yaşanan bu açıklama trafiği, önümüzdeki günlerde siyasette yeni tartışmaların fitilini ateşleyebilir. Gözler şimdi, her iki partiden gelecek yeni değerlendirmelerde.












