Dolar 35,6586
Euro 37,2041
Altın 3.155,65
BİST 10.105,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 7°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
7°C
Hafif Yağmurlu
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 10°C
Paz 10°C

Başkan Şahin “Atatürk Olacağım” Filminde Rol Aldı

Başkan Şahin “Atatürk Olacağım” Filminde Rol Aldı
9 Aralık 2024 17:25

Başkan Şahin “Atatürk Olacağım” Filminde Rol Aldı

Başkan Şahin makam odasının kapılarını film ekibine açtı

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, “Atatürk Olacağım” adlı filmin çekimleri için makam odasının kapılarını açtı. Çekimlerde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında Mustafa’nın bir günlüğüne belediye başkanı olması ve Başkan Şahin’in makamını Mustafa’ya devretmesi konu alındı. Başkan Şahin ve Mustafa, diğer sahneler için Anıtkabir’e giderek burada bir kez daha birlikte kamera karşısına geçti.
Projeye destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Başkan Şahin: “Atatürk’ün yaşamını ve düşüncelerini anlatan her yapım, onun vizyonunu daha fazla insana ulaştırmak için eşsiz bir fırsat sunar. Özellikle gençler için, bu çalışmalar onun yalnızca bir lider değil, aynı zamanda bir fikir insanı olduğunu anlamalarını sağlar. Bu yapımlar, Atatürk’ün dönemin zorluklarına karşı sergilediği azmi, ileri görüşlülüğü ve her koşulda halkına duyduğu inancı gözler önüne serer” dedi.
Başkan Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir milletin yeniden doğuşuna sağladığı katkıları ve evrensel değerlerini yaşatmanın önemine değinerek, bu mirasın yalnızca bir tarih anlatısı olmadığını, günümüzün sorunlarına da ışık tutabilecek güçlü bir rehber olduğunu vurguladı. Atatürk’ün mirasını ve değerlerini daha geniş kitlelere ulaştırmanın büyük bir sorumluluk taşıdığını vurgulayan Başkan Şahin: “Atatürk’ü daha fazla insana tanıtmak, onun değerlerini geniş kitlelere aktarmak ve fikirlerinin hâlâ ne kadar güncel olduğunu göstermek bizim elimizde. Bu yüzden hazırlanan her sahne, yazılan her satır ve her detay, onun mirasının bir parçasıdır” dedi. Başkan Şahin, topluma Atatürk’ün azim, ileri görüşlülük ve halkına duyduğu inancı anlatan projelerin büyük önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Bir çocuğun gözünden Atatürk
“Atatürk Olacağım” adlı film, 12 yaşındaki Mustafa’nın rüyasında Atatürk ile karşılaşmasını ve bu deneyiminin hayatına etkilerini konu alıyor. Hikâye, Mustafa’nın öğretmeninin “Rol model olarak kimi örnek alacaksın?” sorusunu düşünmeye başlamasıyla başlıyor ve rüyasında Atatürk’ü görmesiyle devam ediyor.
Film, Mustafa’nın bu rüyanın ardından yaşadığı değişimleri ve içsel yolculuğunu ele alarak çocukların hayal gücünü ve Atatürk’ün ideallerini bir araya getiriyor. Ayrıca Atatürk’ü günümüz çocuklarının gözünden ele alarak izleyicilere farklı bir bakış açısı sunmayı amaçlayan filmin çekimlerinde sona yaklaşıldı ve sinema salonlarında izleyiciyle buluşması için hazırlıklar sürüyor.

Nuri ŞAHİN baskenthaber.org nurisahin0638@gmail.com
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.